Menu
Your Cart

Eşkina Balığı Taşı

Eşkina ülkemiz denizlerinde hemen her bölgede yaşayan lezzetli bir balık türüdür. Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege en çok rastlanıldığı yerlerdir. Daha çok kayalık ve yosunlu bölgelerde bulunur. Beyaz etli, lezzetli bir balıktır.Eşkina balığı levrekle aynı aileden gelir. Sürü halinde bulunur ama göç etmeyen yerli bir balıktır, eşkina balık taşı Hemen arayın sizde ulaşın bize.

Eşkina balığı yumurtlamayı

Olgunlaştığında 3-4 kg. ağırlığa ve 30-50 cm. uzunluğa kadar ulaşır. İri bir balıktır. Olta avcılığıyla yakalanabildiği gibi zıpkınla da avlanır. Aslında av yasağı bulunan ve bir kota dahilinde avlanabilen bu balık, yine de ticari olarak değerlidir ve balıkçılarda kolayca bulunur. Balıkçılık piyasasında kaya levreği, taş levreği, taş balığı adlarıyla bilinir.

Eşkina balığı taşı 

Zaten eşkinaya "taş balığı" denmesinin nedeni de bu taşlardır. Özellikle 2000’li yılların başına kadar bu taşlar yüzünden o kadar çok avlanmıştır ki, soyu tükenme noktasına varmıştır. Tarım ve Orman Bakanlığı'nca 2007 yılına kadar av yasağı getirilen eşkina balığı, popülasyonunun toparlanmasıyla kota dahilinde avlanabilir duruma gelmiştir.


Eşkina Taşı

kayalı ve yosunlu mahallerde ikamet eder. çok fazla hızlı bir balık sayılmaz. zıpkınla avcılığı çok zevklidir. bütün denizlerimizde bulunur. küçük omurgasız canlılar, plankton ve balıklarla beslenir. kafasında bulunan iki taşın kaynatılıp limon suyu ile beraber içildiğinde böbrek taşına ve idrar zoru hastalıklarına iyi geldiği söylenmektedir. taş balığı denmesinin sebebi kayalık mahallerde yaşaması değil, kafasında taşıdığı taşlardan ötürüdür. benim favorimdir.